26 februari 2012
15:00

Pajala IF

Referat: Notviken IK - Pajala IF

Vi är inställda på att det blir mycket försvarsspel denna match. Och mycket riktigt är det Notviken som tar kommandot direkt. Men vi faller hem och gör det trångt i slottet. Samtidigt plockar Elin retfullt enkelt alla långskott. 7.40 kommer matchens första utvisning och den drabbar hemmalaget. Lite andrum för oss. Vi spelar rätt lugnt och bra passningsspel i pp och skapar ett par halvfarliga chanser. Men så går vi för högt upp i banan med fyra av våra spelare, tappar boll och Notviken kommer i en två-mot-etta vilket så småningom resulterar i ett friläge. Elin gör en fin räddning på friläget men lyckas inte hålla bollen och efter viss kalabalik petar hemmalaget in 1-0. När Notviken åter är fulltaligt fortsätter matchen som den börjat. De trycker på och vi försvarar. Men så med två och en halv minut kvar får Emma bollen av Henta. Hon vänder upp, vallar i sargen förbi sin försvarare och sätter iskallt 1-1 i bortre krysset. 1-1 står sig och vi är rätt nöjda i paus.

Vi får en mardrömsstart i andra då bollen efter 21 sekunder hittar Inkas fot och sakta rullar in över mållinjen. Vilket skitmål! Vi fortsätter dock försvara oss bra och Elin fortsätter storspela. Detta gör vi även då Jani efter drygt halva perioden åker på en utvisning. Vi skapar inte speciellt mycket framåt men så plötsligt efter 14.37 får Mikkis bollen till skänks mitt i slottet av en motståndarback. Hon ser lite förvånad ut men gör inget misstag och vi har kvitterat igen. 17.02 blir vi lite för ivriga på ett av Elins utkast och går upp med för mycket folk. Notviken bryter och kontrar in 3-2. Strax efter målet är samma hemmaback som tidigare serverat Mikkis på bjudarhummör igen. Denna gång får Emma friläge, men målvakten räddar. Tänk om vi fått med oss 3-3 inför sista. Nu är ställningen istället 3-2 vilket inte är så farligt då ett enda skott kan kvittera matchen.

Tyvärr börjar vår bensin ta slut. Notviken gör två tidiga mål i sista och matchen är död. Vi släpper in ytterligare två och matchen slutar 7-2. Vi får ända vara nöjda. Jag tror vi gjorde seriesegrarna rejält nervösa i de två första perioderna. Alla sliter kanonbra och offrar sig för laget. Fy fan vad vi gått framåt sedan hösten! 0-12 hemma mot Notas och nu bara 7-2 borta. Samma gäller mot det andra topplaget Kalix. 14-1 borta och 3-7 hemma.

Alla förtjänar beröm efter denna match. Extra plus till Elin som nästan kommer upp till samma galna nivå som mot Boden borta. Vi tar med oss det faktum att alla fortsatte slita som djur ända till slutet fast matchen redan avgjordes i början av tredje.